Treće mjesto za nogometaše visočke Bosne na memorijalnom turniru u Fojnici

292

Nogometaši visočke Bosne proteklog vikenda, nakon debakla protiv ekipe Olimpika, uspjeli su popraviti dojam osvojivši treće mjesto na memorijalnom turniru “Kenan Memija” u Fojnici. Ovog puta izabranici Faruka Dedića uspjeli su savladati domaću ekipu FK Fojnica rezultatom 2:4, zahvaljujući dobroj igri u oba poluvremena.

MARKETING

U prvom dijelu utakmice gledali smo nešto mirniju igru na oba kraja terena, no Visočani uspijevaju doći do minimalne prednosti pogotkom Agića, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugi dio utakmice bio je daleko zanimljiviji, prvenstveno zahvaljujući ranom izjednačenju do kojeg su došli domaći nogometaši, a kojima je za ovaj podvig bilo potrebno svega pet minuta. Ubrzo zatim uzvratili su i Visočani, te su pogotkom Karišika stigli do novog vodstva u 55. minuti susreta.

No, to slavlje bilo je kratkog daha, budući da su Fojničani vrlo skoro anulirali tu prednost, te je svega minutu kasnije rezultat glasio 2:2.

Ipak, do kraja susreta nogometaši sa stadiona u Lukama uspijevaju potvrditi ulogu favorita u ovom susretu, te su sa dva pogotka, Vilinim iz 78. i Muharemovićevim iz 90. minute stigli do pobjede i trećeg mjesta.

Na ovaj način, visočki nogometaši popravili su dojam, barem kada je riječ o proteklom vikendu, no tokom turnira prikazane su brojne greške našeg tima, posebno u fazi odbrane, te sigurno da ostaje mnogo posla i pripreme koju stručni štab treba obaviti prije početka sezone u Drugoj nogometnoj ligi Federacije BiH.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara