Treći Pop Art Festival predstavlja niz jedinstvenih umjetničkih događaja

69
Festival će u četvrtak, 18. aprila od 20:00 sati početi panel diskusijom na temu bh. kinematografije o kojoj će govoriti istaknuti bosanskohercegovački reditelji Ademir Kenović, Srđan Vuletić, Aida Begić i Elmir Jukić.

Drugi dan Festivala, 19. aprila od 17:00 sati možete prisustvovati panel diskusiji “Art Career Day” također u Meeting Pointu, na kojem će svoja profesionalna iskustva u oblasti umjetnosti sa publikom podijeliti istaknuti bh. umjetnici: glumac Ermin Bravo, strip crtač Enis Čišić, muzičar i producent Adis Kutkut – Billain, slikarica Vildana Brkić, te dizajnerica i kostimografkinja Lejla Hodžić.

MARKETING
Treći dan Pop Art Festival u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti 20. aprila od 17:00 sati predstavlja izložbu studentskih radova rađenih na temu murala posvećenom Davorinu Popoviću. Izložbu će moderirati profesor Bojan Hadžihalilović, a pobjednički rad predstaviće student Akademije likovnih umjetnosti Armin Numanović.

Nakon izložbe, poznati sarajevski ulični umjetnik i muralista Benjamin Čengić Zian, održati će predavanje o muralima na primjeru izvedbe pobjedničkog rada koji će od mjeseca maja krasiti jednu od zgrada u Radićevoj ulici u Sarajevu.

Isti dan od 20:00 sati u kinu Meeting Point održaće se i treća panel diskusija na kojoj ćemo ugostiti najbolje domaće Tattoo & Piercing majstore Jasmina Šehovića i Ervina Nevesinjca, te njihove partnere Inu Čano, Srđana Radanovića i Dinu Obradovića.

Pop Art Festival ove godine u sklopu muzičkog programa predstavlja koncert kultnog sarajevskog benda Protest koji će se održati 25. aprila u klubu Jazzbina Sarajevo. Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 10 KM u klubu Jazzbina Sarajevo.

Za kraj ovogodišnjeg Pop Art Festivala, od 27. aprila do 05. maja u Radićevoj ulici će biti oslikan mural legendarnom sarajevskom Pjevaču i zasigurno jednom od najznačajnijih predstavnika savremene bosanskohercegovačke umjetnosti – Davorinu Popoviću, frontmenu grupe Indexi. Mural, koji je rezultat studentskog konkursa na Akademiji likovnih umjetnosti, crtaće sarajevski ulični umjetnik Benjamin Čengić Zian i Obojena klapa. Inače, cjelokupan događaj odvija se u sklopu Dana Kantona Sarajevo tokom kojih će u Radićevoj ulici biti organizovane dječije radionice, muzički program, dizajnerski bazari, igre sa psima i ostali zabavni sadržaji.

Pop Art Festival ima za cilj objediniti, prikazati i promovisati različite popularne umjetničke izraze, koji su karakteristika našeg vremena i specifične sarajevske kulture i životnog stila.

Pop Art Festival su podržali Vlada Kantona Sarajevo, Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo, Historijski muzej BiH, Akademija scenskih umjetnosti i brojni drugi.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara