Trgovinski lanci u RS-u: Struju plaćati 35 eura za megavat

104

Najveći trgovinski lanci u Republici Srpskoj smatraju da treba da imaju tretman kao grupe privrednih potrošača i da im bude omogućeno snabdijevanje strujom po cijeni od 35 eura, umjesto 50 eura za megavat, izjavio je predsjednik banjalučke Područne privredne komore Goran Račić.

MARKETING

“Oni su svjesni da Republika Srpska ima određene obaveze prema Evropskoj energetskoj zajednici da se ide ka otvorenom tržištu za snabdijevanje strujom, međutim, istakli su da su ponuđeni ugovori i cijena električne energije za njih nepovoljni”, rekao je Račić novinarima nakon sastanka predstavnika trgovinskih lanaca u Banjaluci.

On je naveo da su trgovinski lanci dobili ugovore od “Elektroprivrede Republike Srpske” s obračunskom cijenom od 50 eura za megavat i smatraju da bi bilo potrebno zakazati novi razgovor s rukovodstvom “Elektroprivrede Srpske” kako bi pokušali da izdejstvuju ugovor s povoljnijom uslovima.

“Predstavnici trgovinskih lanaca svjesni su da će cijena električne energije u narednom periodu biti povećavana i ostalim potrošačima i oni samo traže iste uslove kao što su dobili drugi potrošači iz privrede”, dodao je Račić.

On je naveo da trgovinski lanci nisu potpisali ugovore s novom cijenom struje za megavat, što za posljedicu može imati njihovo isključenje sa mreže, te da bi zbog toga trebalo vrlo brzo organizovati sastanak s rukovodstvom “Elektroprivrede Republike Srpske”.

visoko.co.ba/federalna.ba/Srna

Komentari

komentara