Naslovnica ZDK Sport Tri medalje z...

Tri medalje za Zeničanina Adina Šećibovića na Državnom prvenstvu u stonom tenisu

11

Proteklog vikenda u Bugojnu je održano Državno prvenstvo u stonom tenisu u kategoriji juniora i juniorki (igrači do 18 godina), na kojem je nastupio i član stonoteniskog kluba Mladost Zenica, Adin Sećibović, saopštili su iz Stk Mladost Zenica.

Nakon dva dana takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji, te konkurenciji muških dublova i mix dublova, Šećibović se okitio sa medaljama u svim disciplinama.

U pojedinačnom dijelu takmičenja Adin je osvojio izvanredno 2. mjesto izgubivši, u neizvjesnom finalu, rezultatom 3:2 od Vladimira Pandurevića, člana stonoteniskog kluba Banja Luka.

U konkurenciji muških dublova Adin se okitio titulom prvaka Bosne i Hercegovine zajedno sa kolegom Hamzom Kamenjašem, članom Stk Hašim Spahić-Ilijaš, a u mix dublu zajedno sa članicom Stk Spin 2012-Sarajevo, Henom Čajić, Adin je osvojio bronzanu medalju.

Treba napomenuti da je Zeničanin Šećibović i narednu godinu junior, te da se sljedeće godine u klubu sa pravom mogu nadati i tituli u pojedinačnoj konkurenciji.

Odličnom igrom i rezultatima na ovom prvenstvu Šećibović je potvrdio svoj reprezentativni status, i u narednom periodu ga očekuje Balkansko prvenstvo u Skoplju, te Evropsko prvenstvo, koje se održava u julu mjesecu u Češkoj.

Čestitke mladom Adinu Šećiboviću na odličnim rezultatima i od sportske redakcije Zenicabloga.

visoko.co.ba/zenicablog.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.