Tri rukometaša i trener RK Bosna Vispak u idealnom timu 4. kola Premijer lige BiH

403

Iza nas je nekompletno 4. kolo Premijer lige BiH za rukometaše, a obzirom na to da su dva meča prolongirana za kraj oktobra i početak novembra, odlučili smo da napravimo naše idealne timove za ovo kolo. Novina od ovog kola jeste da biramo i najbolja dva trenera.

MARKETING

Što se tiče prvog tima, na golu je Miloš Močević, čuvar mreže Slavije, koji je uz Adisa Hrbata najzaslužniji za trijumf ekipe iz Istočnog Sarajeva protiv Maglaja sa 27:25. Na lijevom krilu je Vedran Delić, koji je u pobjedi Izviđača protiv Goražda postigao 10 golova. Pomenuti Adis Hrbat je također u ovom kolu postigao 10 golova. Hrbat nije nastupao za Slaviju u 3. kolu, a njegov tim nije osvojio bodove u tom meču. Zato je u ova tri meča koja je igrao Slavija sakupila sedam bodova.
Na srednjem beku je Slobodin Sedžad Abdurahmanović, a na desnom je iskusni Goran Biljaka, koji je briljirao u pobjedi Sloge (Gornji Vakuf/Uskoplje) protiv ekipe Gračanice. U drugom derbiju između Bosne i Konjuha briljirao je Almir Osmanhodžić, koji je postigao osam golova iz isto toliko pokušaja. Na poziciji pivota je Goran Ristović iz Lokomotive.

Trener prvog tima je Aleksandar Radosavljević, strateg koji s klupe predvodi Slogu (Gornji Vakuf/Uskoplje), koja je, kako smo već napomenuli, pobijedila Gračanicu u derbiju kola.

Što se tiče drugog tima prethodnog kola, tu smo na gol stavili Berzada Demirovića iz Sloge (Gornji Vakuf/Uskoplje), dok je na lijevom krilu član Slobode Enes Skopljak, strijelac šest golova protiv Drine. Na lijevom beku je prvi strijelac Premijer lige BiH Edin Klis, koji je i pored poraza Iskre, odigrao sjajan meč. Na poziciji srednjeg beka, pivota i trenera u drugom timu je trojac iz visočke Bosne – Adnan Harmandić, Muhamed Toromanović, Senad Skopljak, a njihov tim je u drugom derbiju ovog kola nadigrao Konjuh sa 34:26. Iako je Gračanica poražena od Sloge, Dušan Živanov je odigrao jako dobar meč i postigao sedam pogodaka. Na poziciji desnog krila je Slavijin rukometaš Ivan Benić, koji je također odigrao jako dobar meč, postigavši šest golova u trijumfu protiv Maglaja rezultatom 27:25.

Prvi tim – golman: Miloš Močević (Slavija), lijevo krilo: Vedran Delić (Izviđač), lijevi bek: Adis Hrbat (Slavija), srednji bek: Sedžad Abdurahmanović (Sloboda), desni bek: Goran Biljaka (Sloga GV/U), desno krilo: Almir Osmanhodžić (Bosna Vispak), pivot: Goran Ristović (Lokomotiva). Trener: Aleksandar Radosavljević (Sloga GV/U).

Drugi tim – golman: Berzad Demirović (Sloga GV/U), lijevo krilo: Enes Skopljak (Sloboda), lijevi bek: Edin Klis (Iskra), srednji bek: Adnan Harmandić (Bosna Visoko), desni bek: Dušan Živanov (Gračanica), desno krilo: Ivan Benić (Slavija), pivot: Muhamed Toromanović (Bosna Vispak). Trener: Senad Skopljak (Bosna Vispak).

 

Visoko.co.ba/Sport1.ba

Komentari

komentara