Naslovnica Sport Košarka Trofej Euroli...

Trofej Eurolige 18.avgusta u Sarajevu

230

Međunarodna košarkaška asocijacija (FIBA) 18. augusta ove godine u Sarajevu, na trgu ispred Sarajevo City Center-a, promovisat će pehar namijenjen prvaku Evrope. Glavni grad Bosne i Hercegovine bit će jedna od stanica na turneji pehara kroz 24 zemlje, čije će reprezentacije učestvovati na predstojećem Eurobasketu.
Posjetioci će imati priliku da se slikaju sa peharom, zabave se u interaktivnim zonama i osvoje nagrade. Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, Sarajevo City Center i marketing agencija B40 pozivaju građane i posjetioce Sarajeva, da dođu i iskoriste jedinstvenu priliku i slikaju se sa peharom Evropskog prvenstva u košarci, i proprate ostale aktivnosti, koje su pripremljene za sve posjetioce.
Eurobasket 2015 odigraće se od 5. do 20. septembra u četiri države, Hrvatskoj, Francuskoj, Latviji i Njemačkoj. BiH će nastupiti u grupi “A”, koja će se igrati u Montpellieru (Francuska), gdje će u utakmicama sa Poljskom, Rusijom, Francuskom, Finskom i Islandom pokušati izboriti plasman u drugi krug takmičenja.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.