Trump: Biden, pazi koje su tvoje želje

100

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako ga ne zabrinjava 25. amandman, koji omogućava njegovu smjenu i o kojem se uveliko govori nakon prošlosedmičnih nereda u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država (SAD).
Tokom posjete saveznoj državi Teksas, Trump je posjetio zid koji je izgrađen na meksičkoj granici kako bi spriječio ulazak ilegalnih imigranata u zemlju.

MARKETING

Tokom obraćanja komentirao je i to što su sve društvene platforme blokirale njegove profile, a rekao je kako je “sloboda izražavanja napadnuta kao nikada prije.”

Osvrnuvši se i na rasprave o 25. amandmanu, koji dopušta potpredsjedniku da smijeni predsjednika ako nije u stanju da obnaša dužnost, Trump je poručio:

“25. amandman za mene predstavlja nula rizika. Ali ova će se stavka vratiti negativno na Joea Bidena i Bidenovu administraciju. Biden, pazi koje su tvoje želje.”

Ponovio je kako poziva na “umjerenost”.

“Sada je vrijeme za oporavak naše zemlje. Sada je vrijeme za mir i spokoj”, rekao je Trump.

Reagovao je i na upad u zgradu Kongresa.

“Prošle srijede, milioni građana vidjeli su upad u američki Kongres i lutanje njegovim hodnicima. Kao što sam uvijek govorio tokom svog mandata, mislim da bismo trebali poštivati ​​američku historiju i tradiciju. Razlog zašto smo danas ovdje jeste još jednom naglasiti da moramo štititi vladavinu zakona i podržavati naše sigurnosne snage u Americi”, naveo je Trump, prenosi Anadolu Agency (AA).

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.