Trump na Twitteru: “Poraziti terorizam!”

301

Američki predsjednik Donald Trump je reagovao na poruku turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana na društvenoj mreži o značaju borbe protiv terorizma, riječima da je važno pobijediti terorizam, javlja Anadolu Agency.

MARKETING

“Poraziti terorizam!”, napisao je Trump kratko na Twitteru, dodajući kako je upravo razgovarao s predsjednikom Erdoganom za kojeg je kazao da također želi prekid vatre.

“On zaista želi prekid vatre, ili obustavu, da funkcioniše. Također, i Kurdi to žele, te da se konačno dogodi krajnje rješenje”, napisao je Trump, napominjući da postoji dobra volja u tom smislu.

“Postoji dobra volja na obje strane i zaista dobra prilika da uspije”, dodao je Trump, te istakao da ima informacije da su neke europske zemlje spremne da, po prvi put, prihvate borce ISIS-a iz svojih zemalja.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je ranije u odgovoru američkom predsjedniku Donaldu Trumpu kazao da će biti spašeno još više života kada se pobijedi terorizam.

“Gospodine predsjedniče, bit će spašeno još više života kada pobijedimo terorizam, najvećeg neprijatelja čovječanstva”, napisao je Erdogan na Twitteru, dodajući da će napori koje poduzimaju SAD i Turska doprinijeti miru u regionu.

“Siguran sam da će naši zajednički napori doprinijeti miru i stabilnosti u našem regionu”, naveo je turski predsjednik u jučerašnjoj poruci na ovoj društvenoj mreži.

Podsjetimo, Trump je prije toga na Twitteru napisao: “Imamo lijepe vijesti iz Turske, bit će spašeni milioni života”.

U Ankari je sinoć održan sastanak delegacija Turske i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) na kojem je postignut dogovor o obustavi operacije “Izvor mira” na 120 sati.

Turske snage su 9. oktobra pokrenule vojnu operaciju “Izvor mira” na sjeveroistoku Sirije, odnosno u pograničnom pojasu na istočnoj obali Eufrata koji je pod okupacijom terorističke organizacije YPG/PKK-a.

Visoko.co.ba/AA

Komentari

komentara