Trump o skandalu: Najveća prevara u historiji politike SAD

75

Američki predsjednik Donald Trump nazvao je skandal s Ukrajinom i njegovim razgovorom s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim najvećom prevarom u historiji.
“Ovo što se događa je najveća prevara u historiji američke politike”, kazao je Trump u video poruci koju je objavio na Twitteru.

MARKETING

Trump je naveo da opozicione demokrate “žele da oduzmu sve”, posebno pominjući lično naoružanje ljudi, zdravstvenu zaštitu kao i njihov glas, njihove sudije i njihovu slobodu.

“To je vrlo jednostavno. Oni žele da spriječe MENE, jer se borim za vas – a ja nikada neću dopustiti da se to dogodi”, kazao je Trump.

Demokrate iz Predstavničkog doma pokrenule su postupak opoziva protiv Trumpa ove nedjelje u vezi s navodnim dogovorom američkog predsjednika s Ukrajinom i neopravdanim pritiscima na ukrajinsku vladu u svrhu sopstvenih političkih interesa.

Lavinu je pokrenuo američki zviždač po čijim je navodima republikanac Trump u telefonskom razgovoru u julu zatražio od Zelenskog da razmotri otvaranje istrage protiv demokrate Joea Bidena, a u vezi s postavljanjem njegovog sina na visoku dužnost u jednu energetsku kompaniji u Ukrajini 2014. godine.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara