Trump: Pokret ANTIFA ćemo proglasiti terorističkom organizacijom

113

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u nedjelju da će njegova administracija uvrstiti krajnje lijevi pokret “ANTIFA” (antifašisti) na američku listu terorističkih organizacija.

MARKETING

“Sjedinjene Države će (pokret) ANTIFA uvrstiti u skupinu terorističkih organizacija”, napisao je Trump na Twitteru pošto je ovih dana optuživao taj pokret i druge “ekstremiste” za nerede tokom protesta zbog pogibije 46-godišnjeg afroamerikanca za koju su odgovorni bijeli policajci.

Američki predsjednik je u nizu objava na Twitteru čestitao redarstvenim snagama zbog toga što su u subotu navečer u Minneapolisu uspjeli uspostaviti kontrolu u gradu.

“Anarhisti pod vodstvom ANTIFA-e brzo su svladani. Gradonačelnik je to trebao učiniti već prve večeri pa ne bi bilo nikakvog problema”, napisao je.

Mislio je na Jacoba Freya, demokratskog gradonačelnika tog velikog grada na sjeveru zemlje, odakle su se proširili protesti nakon kobnog hapšenja 46-godišnjeg Georgea Floyda koje je dovelo do njegove smrti.

Policajac Derek Chauvin, bijelac, koji na snimci nekoliko dugih minuta koljenom pritišće Floydov vrat, uhapšen je u petak i optužen za “ubistvo iz nehata”.

Ministar pravosuđa William Barr rekao je u priopćenju da je FBI zadužen da pronađe organizatore nereda.

“Nasilni neredi koje su organizirali i vodili ANTIFA i slične skupine (…) je unutarnji terorizam i tako će mu se i pristupati”, istaknuo je u priopćenju.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara