Naslovnica Svijet Amerika Trump ponovo ...

Trump ponovo kritikovao medije

86

Američki predsjednik Donald Trump ponovo je napao medije, ocijenivši da je posao medija da budu pošteni i da govore istinu, ali da su “nekompetentni i nepošteni” kada su u pitanju dostignuća njegove administracije.

Na skupu u Harrisburgu u Pennsylvaniji koji je organizovao povodom 100 dana na položaju, Trump je naglasio da za obavljanje svog posla mediji zaslužuju “velikog, debelog keca”.

Skup u Pennsylvaniji, koji je podsjećao na predizborne mitinge, održan je u isto vrijeme kada se održavala tradicionalna večera za dopisnike iz Bijele kuće kojoj Trump nije prisustvovao.

On je dodao da je njegova administracija ta koja tu obavezu prema američkom narodu ispunjava svakog dana i da je tek počeo da ispunjava obećanja iz predizborne kampanje.

Trump je svojim pristalicama u Pennsylvaniji rekao da je “održao obećanje za obećanjem”, a sve kritike odbacio nazvavši ih “lažnim vijestima” koje su plasirali novinari koji “nisu u toku”.

Prije nekoliko sedmica Trump je najavio da neće ići na večeru sa novinarima i poželio im sreću, ocijenivši da će biti “veoma dosadna”. Trump je prvi američki predsjednik od Ronalda Reagana 1981, koji je preskočio večeru.

Federalna.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.