Trumpovi advokati pred Senatom: Smjena bi bila opasan presedan

124
WASHINGTON, DC - MARCH 01: U.S. President Donald Trump participates in a meeting with leaders of the steel industry at the White House March 1, 2018 in Washington, DC. Trump announced planned tariffs on imported steel and aluminum during the meeting, with details to be released at a later date. (Photo by Win McNamee/Getty Images)

Advokati američkog predsjednika Donalda Trumpa počeli su iznositi obranu na suđenju za njegov opoziv u Senatu, tvrdeći da će pokušaji demokrata da svrgnu predsjednika postaviti “vrlo, vrlo opasan” presedan u izbornoj godini.

MARKETING

Vođa pravnog tima Pat Cipollone poručio je senatorima da će biračima uskratiti pravo da mišljenje o Trumpu pokažu na predsjedničkim izborima 3. studenoga ako ga proglase krivim i smjene s dužnosti.

“Oni od vas traže da učinite nešto vrlo, vrlo veliko i, ja bih dodao, vrlo, vrlo opasno”, rekao je Cipollone.

“Pokazat će se da predsjednik apsolutno nije učinio ništa loše”, dodao je.

Demokrati izglasali opoziv Trumpa

Zastupnički dom, u kojem većinu imaju demokrati, prošlog je mjeseca glasao za opoziv Trumpa na temelju optužbi da je zloupotrijebio dužnost time što je pritisnuo Kijev da istraži njegova vjerojatnog protivnika na izborima Joea Bidena, bivšeg američkog potpredsjednika.

Po drugoj točki optužnice Trump je potom opstruirao kongresnu istragu tog slučaja onemogućavajući svjedočenje i skrivajući dokaze.

Predsjednik je odbacio optužbe i čitav postupak opoziva opisuje kao prevaru.

Očekuje se da će ga Senat osloboditi jer su za opoziv potrebne dvije trećine glasova u domu u kojem republikanci imaju većinu.

Do sada nijedan republikanski senator nije javno podržao njegov opoziv, a nekoliko ih je demokratsku prezentaciju dokaza na početku suđenja ocijenilo neuvjerljivom.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara