Tuga u Maglaju: Enis je otišao u Ameriku za boljim životom, a vratio se u tabutu

441

U naselju Moševac nedaleko od Maglaja, na mezarju Potkujnica, prekjučer je klanjana dženaza Enisu Mrvoljku (49), koji je ubijen 18. oktobra u pucnjavi koja se dogodila u poslovnom parku na sjeveroistoku američke savezne države Merilend. Osim njega ubijeni su i Bajaršaikan Tudev (Bayarsaikhan, 53) i Hoze Hidalgo Romero (Jose, 34).

MARKETING

Dženazu nesretnom čovjeku predvodio je Selim ef. Muminović, imam džemata Misurići.

  • Priče mještana

– Kada čovjek ode iz svoje kuće da zarađuje za svoj život i svoju porodicu, da ne bude drugima na teretu, sve je na Allahovom putu dok se ne vrati kući. I naš Enis je otišao u Ameriku da zarađuje, ali vratio se u tabutu – rekao je ef. Muminović obraćajući se članovima ožalošćene porodice i prijateljima.

Mještani Moševca i sela Ravna, odakle je Enis rodom, za njega imaju samo riječi hvale. Pamte ga kao dobrog čovjeka, omiljenog u društvu, uvijek spremnog pomoći svima.

  • Posjećivala supruga

Enis i supruga Ramiza prije 16 godina otišli su za boljim životom u SAD. Ramiza se vratila nakon 10 godina, a Enis je ostao. Dolazio je redovno na godišnji odmor u Bosnu i Hercegovinu, a i Ramiza je često išla kod njega, pričaju njihovi prijatelji.

Hasan Delić je Enisa posljednji put vidio prije pola godina.

– Dobar čovjek je bio, prijatan. Velika je tragedija što je umro mlad i na tragičan način – priča nam Hasan.

U kući porodice Mrvoljak okupili su se Enisova braća Aljo i Ferid i sestre Zehnira, Paša, Ferida i Zulejha. Od tuge za Enisom nisu imali snage govoriti.

– Tuga teška i preteška – kratko nam je rekao Enisov stariji brat Aljo.

  • Ubica pokušao pobjeći

Svi ubijeni bili su uposlenici u kompaniji “Advanced Granite Solutions”, kao i ubica Radi Prins (Radee Prince, 37). Prins je uhapšen istog dana u mjestu Glazgov nakon što je pokušao pobjeći. Prins je u pucnjavi ranio još dva radnika kompanije. Nakon hapšenja policija je objavila da se napadač ušetao na parking firme s pištoljem i upucao pet radnika.

  • Posljednji razgovor 

Enis i njegova supruga Ramiza u naselju Poljice nedaleko od Maglaja sagradili su i veliku kuću. Nisu imali djece, pa su se posvetili jedno drugom. Nekoliko sati prije tragedije Enis je nazvao Ramizu da provjeri je li joj stigao novac koji joj je poslao kako bi platila registraciju automobila. Tada su se i čuli posljednji put.

 

 

Visoko.co.ba/Avaz.ba

Komentari

komentara