Tužilaštvo ZDK formiralo krivični spis u vezi sporne nabavke medicinskih plinova

305

Nakon što je Federalna televizija prije dva dana otvorila priču u vezi sporne nabavke medicinskih plinova za potrebe JU “Dom zdravlja Zenica” od kompanije Istrabenz plini d.o.o. Breza, Tužilaštvo ZDK je po službenoj dužnosti formiralo krivični spis.

“U saradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona formiran je tužilačko-policijski tim koji je poduzeo odgovarajuće radnje u cilju provjera navoda iz medija”, ističu iz Kantonalnog tužilaštva ZDK

U cilju zaštite postupanja tužiteljstva i zaštite donošenja konačne tužilačke odluke, nisu u mogućnosti dati više informacija o ovom slučaju.

federalna.ba/Admir Pripoljac/Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.