Naslovnica Lokalne Teme Crna Hronika Tužiteljstvo,...

Tužiteljstvo, policija i istražni organi treba da utvrde zakonitost, ali je fakt da je Visoko u 2015.godini 7 dana bilo bez načelnice koja je odjavila radni odnos!?

2060

Na pravnicima, tužilaštvu, opoziciji, policiji i legalnim institucijama je da ocijene zakonitost više nego čudne okolnosti koja se u Visokom desila 2015.godine. Naime u zvaničnim dokumentima koje posjedujemo i objavljujemo, jasno se vidi da je Visoko 2015.godine od 24.11. pa do 30.11. funkcionisalo bez načelnika općine !?

Nevjerovatno ali istinito u tom periodu Visoko nije imalo načelnika Općine. Razlozi su poznati vjerovatno samo onima koji su bili umiješani u ovo pravno i zakonski sumnjivo djelo i vjerovatno ima veze sa tadašnjim novim zakonom o šehidskim porodicama i penzijama. A policija i Tužiteljstvo treba da ispitaju zbog čega je načelnici bila potrebna potvrda da je nezaposlena. Moguće je i da pravno u ovoj zemlji nosioci javnih funkcija koji primaju ionako previsoke plate iz budžeta i od našeg poreza mogu po vlastitom nahođenju zapošljavati se i davati otkaze kad im je volja, ali da je to moralno i politički odgovorno – e to nije!

U lokalnim zajednicama politički ustrojenim da funkcionišu po principima kartela nasuprot odgovornosti prema javnom novcu i funkcijama koje se dijele sinovima, sestrama i zetovima ovakvo šerifovanje je normalna pojava, a Visoko je danas takva sredina.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.