Naslovnica BiH Crna Hronika Tuzla: Žena p...

Tuzla: Žena prijavila da ju je silovao radni kolega, policija provjerava slučaj

60
Kako je za portal Klix.ba potvrdio glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović, u toku je provjera navoda vezanih za počinjenje krivičnog djela silovanja.

“Osumnjičenom muškarcu izdata je mjera zabrane prilaska osobi koja je prijavila počinjenje krivičnog djela, kao i službenim prostorijama udruženja. Istraga u ovom predmetu je u toku, a određena vještačenja će također biti obavljena”, rekao je za Klix.ba Arnautović.

Kako saznajemo, navodno silovanje se dogodilo u prostorijama udruženja koje se nalazi u Domu penzionera u Tuzli, a M. H. je tokom ispitivanja negirao počinjenje krivičnog djela.

Žena je u prijavi navela da ju je muškarac tokom radnog vremena pozvao u kancelariju koju je potom zaključao, a zatim je silovao.

Kako saznajemo od dobro obaviještenog izvora, još uvijek nije konkretno utvrđeno da je silovanje počinjeno, ali će uslijediti detaljni ljekarski pregledi 28-godišnjakinje, kao i određene analize na osnovu kojih će na kraju biti poznata istinitost navoda iz prijave.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.