Naslovnica Zanimljivosti Twitter ima m...

Twitter ima minus veći od dvije milijarde dolara

156
Bez obzira što je Twitter i dalje jedna od najpopularnijih društvenih mreža, finansijski su u ogromnim problemima.
Krajem 2015. godine je standardno objavljen finansijski izvještaj kojim su dioničari Twittera upoznati s trenutnim finansijskim stanjem.
Nakon deset godina postojanja, jer Twitter je osnovan 2006., blago rečeno, stanje u blagajni je zabrinjavajuće, jer kompanija je u gubicima koji iznose gotovo nevjerovatnih 2,09 milijarde američkih dolara!
Konstatni problemi i pomalo nejasna vizija razvoja ove društvene mreže za posljedicu imaju smanjenu stopu rasta korisnika, što je ocijenjeno kao prvi i najveći problem, zbog koga je generisana i ova finansijska dubioza.
Prihodi Twittera, istina, rastu, ali problem je i konstantan rast troškova poslovanja, posljedica je da kompanija nije profitabilna. Kako će se ovo reflektovati na aktualno poslovanje i budućnost Twittera zapravo ne zna niko, a nije nemoguće ni da se rješenje potraži na otvorenom tržištu.
Čak se spominjala mogućnost da Google kupi Twtiter, ali ta ideja nije zaživjela.
Za gubitke su, uslovno rečeno, optuženi potencijalni korisnici, jer je uprava objavila kako im se “čini da oni ne razumiju kvalitet i prednosti naših usluga i proizvoda, a to moramo promijeniti u budućnosti”.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.