Naslovnica Lokalne Teme Crna Hronika U akciji &#82...

U akciji “Zadruga” uhapšen Milan Bralović vlasnik i direktor firme “Mibral” izvođača radova proširenja gradskog vodovodnog sistema Visoko

2043

Polovinom jula prošle godine svečanom ceremonijom potpisivanja Ugovora na prvoj fazi dogradnje gradskog vodovodnog sistema-  podsistem Gračanica ozvaničen je početak radova na historijskom projektu za građane općine Visoko.

Najavljen kao jedan od najznačajnijih datuma za stanovnike općine Visoko i kruna četverogodišnjeg rada i napora izvršne i zakonodavne vlasti potpisan je i Ugovor o izvođenju radova između JKP “Visoko” i izvođača radova “Mibral” d.o.o. Sarajevo.

Sedam mjeseci poslije u akciji MUP-a KS kodnog naziva “Zadruga” privedeno je 15 osoba od čega je osam direktora privatnih firmi među kojima je i  direktor i vlasnik firme “Mibral” Milan Bralović.

Ugovor koji je potpisan sa izvođačem radova firmom “Mibral” d.o.o. Sarajevo, odnosi se na izvođenje radova prve faze koja će obuhvatiti proširenje primarne i sekundarne mreže vodosnabdijevanja za naselje Prijeko, te Mjesne zajednice Čekrekčije, Kula Banjer i Gračanica od Arnautovića (lokalitet nekadašnje Kovine) do naselja Malo Čajno (lokalitet fabrike Preventa u Goruši). Vrijednost radova je 3.500.000 marka, a rok za završetak radova 18 mjeseci.

Uhapšeni se sumnjiče za organizirani kriminal u vezi s pranjem novca i zloupotrebom položaja ili ovlasti. Pretresi tokom jučerašnjeg dana izvršeni su na 14 lokacija na području KS i to 12 prostorija pravnih lica, pet stanova, šest automobila i 19 osoba, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.