U BiH još 101 osoba zaražena koronavirusom, preminulo 28 ljudi

35
Ilustracija
Ilustracija

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata registrovana je još 101 osoba zaražena koronavirusom, dok je preminulo 28 ljudi kod kojih je potvrđen taj virus.

MARKETING

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljeno je 1.025 uzoraka, od kojih je 64 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo. Do sada su ukupno testirana 643.882 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 131.978 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 117.786 pacijenata. U protekla 24 sata, oporavljena su 403 pacijenta. U istom periodu, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 22 smrtna ishoda. S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.056, saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH. Napominju da podaci nisu kompletirani zbog nepotpunog izvještavanja privatnih laboratorija.

U RS-u u posljednja 24 sata testirano je 366 lаbоrаtоriјskih uzоrakа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 32 оsоbe. U pоsljеdnjа 24 sata Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS-a priјаvljеnо је pеt smrtnih slučајеvа kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо virusа kоrоnа. Dо sаdа je u tom entitetu pоtvrđеno 62.776 slučајеvа virusа kоrоnа, а prеminulо је ukupnо 3.498 оsоbа kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа virus.

U RS-u оd nоvоg virusа kоrоnа dо sаdа sе оpоrаvilо 43.288 оsоbа, а tеstirаnо je ukupnо 263.871 оsоba. Ukupаn brој hоspitаlizоvаnih је 646, saopćeno je iz Instituta za jvno zdravstvo RS.

U Brčko distriktu BiH testirano je 208 ljudi, od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus. Preminula je jedna osoba od posljedica tog virusa.

Visoko.co.ba / Agencije

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.