BiH

U BiH natprosječno toplo i u narednim sedmicama

U Bosni i Hercegovini će i u narednom periodu biti natprosječno toplo i sunčano vrijeme uz umjereni razvoj oblačnosti sredinom dana u centralnim i sjevernim područjima, prenosi Anadolu Agency (AA).

U Bosni, noć i jutra će biti nešto svježija, a svježinu će uslovljavati i slab do umjeren vjetar sjevernog smjera. Pretežno sunčano i ugodno toplo očekuje se i na planinama s maksimalnim temperaturama i iznad 22 stepena.

Jutarnje temperature zraka tokom sedmice u Bosni prognoziraju se između 13 i 18 stepeni Celzijusovi, a na jugu zemlje od 17 do 24.

Maksimalne dnevne temperature u središnjim i sjevernim područjima očekuju se između 26 i 32 stepena. Na jugu nešto toplije uz najvišu temperaturu do 34 stepena Celzijusa.

Pogledom na dostupne i sinoptičke karte uočava se, kako se vremenske prilike neće znatnije promijeniti do kraja ovog, ali i početkom sljedećeg mjeseca, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Početkom augusta moguće su nešto malo niže maksimalne temperature zraka uz blago povećanje oblačnosti. Izgledi za kišu u ovom periodu su mali.

Jutarnje temperature zraka kretaće se u rasponu od 12 do 17 u Bosni, a na jugu zemlje do 23.

Temperature zraka tokom dana u Bosni biće od 24 do 30 stepeni, a u Hercegovini do 32 stepena Celzijusa.

federalna.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh