Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko U centru Viso...

U centru Visokog pogrešno postavljene zastave BiH uoči Dana državnosti

651

Brojne su nedosljednosti visočkih vlasti koje pokazuju koliko je zaista problema naš grad ima, a kao glavno ogledalo stoje mnogi simboli i obilježja koje vidimo na ulicama. Bilo je tu raznih grešaka sa bilbordima i drugim vidovima reklama, na koje smo ranije ukazivali, a posljednji u nizu ovakvih “incidenata” jesu i naopako okrenute državne zastave na ulicama Visokog.

I ovog puta nadležni iz općinskih institucija pokazali su svoju potpunu nezainteresovanost da stvari poslože na pravo mjesto, pa tako uoči 75. Dana državnosti BiH na jednom od centralnih trgova u Visokom zastava naše države stoji naopako.

Ovo nije prvi ovakav slučaj na koji su mediji u našoj zemlji ukazivali i u mnogim zemljama naopako okrenuta zastava predstavlja znak opasnosti za građane i državu, te poziv u pomoć. Također, u nekim državama je to i krivično djelo, no u gradu gdje općinske institucije, koje su dio državnog aparata, postavljaju zastavu naopako postavlja se pitanje može li i hoće li država kazniti sama sebe?

U nadi da će se barem potruditi da svoju grešku priznaju i isprave u nastavku predstavljamo i kratki vodič za pravilno postavljanje zastava BiH, koji je lako dostupan svima na internet prostranstvima.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.