Naslovnica Preporuka Film U Hastahani s...

U Hastahani sa radom počinje “Ljetno Coca-Cola kino”

90

Događaj Ljeto u parku Hastahana, koji se pod sloganom “Ljetna zabava za sve generacije u srcu Sarajeva“ od 21. juna do 23. septembra održava u parku Hastahana na Marijin Dvoru u Sarajevu, bogatiji je za još jedan atraktivan sadržaj.
Naime, od četvrtka 1. augusta sa radom započinje “Ljetno Coca-Cola kino“, koje će posjetiteljima u sljedeća dva mjeseca ponuditi uživanje u filmskoj magiji pod vedrim nebom.

Filmovi će se gledati iz ležaljki, na projekcionom platnu, a za potpuni ugođaj gledatelji će dobiti slušalice, kako bi neometano mogli uživati u filmskim projekcijama.

Na programu “Ljetnog Coca-Cola kina“ naći će neki od filmskih klasika, kao što su: Casablanca, Dr. Živago, Prohujalo sa vihorom…

Zaljubljenici u film moći će uživati i u ostvarenjima koja predstavljaju neizostavan dio savremene popularne kulture, kao što su filmovi iz trilogije Gospodar prstenova, svih šest nastavaka Ratova zvijezda, animirani filmovi: Auti, Veoma zapetljana priča, Hrabra…

 

Filmske projekcije u sklopu “Ljetnog Coca-Cola kina“ na rasporedu su četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom od 21 sat, dok će tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, od 16. do 23. augusta, kada Sarajevo preplavi magija „sedme umjetnosti“, projekcije biti održavane svakog dana u 21 sat.

Sa otvorenjem “Ljetnog Coca-Cola kina“ privodi se kraju postavka sadržaja ovogodišnjeg izdanja događaja “Ljeto u parku – Hastahana“, koji, podsjećanja radi, organizira Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo, čiji su nositelji Fondacija Sarajevo Navigator i Zona unaprijeđenog poslovanja ZUP Baščaršija.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.