U izraelskim napadima na Gazu poginulo 30 osoba, ranjene 203

73

Izraelska policija je zvučnim bombama napala palestinsku omladinu u Al-Aksi, u okupiranom istočnom Jerusalemu.

MARKETING

Palestinska omladina se okupila u blizini Kubbetu’s Sahre nakon jacija-namaza i teravih-namaza, koje su obavili u Harem-i Šerifu.

Izraelska policija je tom prilikom protiv okupljene omladine koristila zvučne bombe, a Palestinci su uzvratili bacanjem kamenja i pirotehničkih sredstava.

Izraelska policija je intervenisala i na Damaščanskim vratima, u Starom Gradu.

Policija je nakon teravih-namaza koristila vodene topove i zvučne bombe.

Nastavljene su tenzije unutar i van Al-Akse.

U saopćenju palestinskog Crvenog polumjeseca navedeno je kako izraelska policija nije dozvolila intervenciju medicinskim ekipama koje su došle da ukažu pomoć povrijeđenima u Al-Aksi.

Također, u Gazi koja je pod blokadom Izraela, u napadima je poginulo najmanje 30 osoba, među kojima je 10 djece, a ranjene su 203 osobe, podaci su palestinskog Ministarstva zdravstva u Gazi.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.