U Južnoafričkoj Republici žena rodila 10 beba

58

Guinnessov svjetski rekord za najveći broj beba rođenih u jednom porođaju, trenutno drži Nadya Suleman, koja je rodila šest dječaka i dvije djevojčice u Kaliforniji, 2009. godine. Ipak, jedna žena iz Južnoafričke Republike, rodila je deset beba, što bi značilo da je rekord oboren.

MARKETING

Gosiame Thamra Sithole (37) rodila je sedam dječaka i tri djevojčice.

Tako je ugrožen trenutni svjetski rekord, a iz „Guinnessa” navode da „tek treba da vide bebe”, pa će se zvanično oglasiti.

Suprug majke desetoro djece Teboho Tsotetsi, rekao je za lokalne medije da su ljekari, tokom pregleda utvrdili da Gosiame nosi osam beba – dvije manje nego što je Južnoafrikanka rodila u ponedjeljak uvečer.

„To je sedam dječaka i tri djevojčice. Bila je trudna sedam mjeseci i sedam dana. Sretan sam. Emotivan sam. Ne mogu puno da pričam. Hajde da razgovaramo ponovo ujutro, molim vas”, izjavio je ponosni otac.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/hinudstantimes.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.