Privreda

U Kaknju održana 11. sjednica Udruženja poljoprivrednika BiH

Jedanaesta redovna sjednica Udruženja poljoprivrednika FBIH održana je u ponedeljak 02.12.2019. godine u sali Općinskog vijeća Kakanj. Domaćini su se potrudili da protekne sve u najboljem redu. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih poljopprivrednih udruženje iz Federacije BIH. Pored predstavnika poljoprivrednika, obzirom da se radilo i o završnoj sjednici za 2019 godinu koja je bila i svećanog karaktera, prisustvovali su Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, bivši Načelnik Općine kakanj i trenutni zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BIH Nermin Mandra a prisustvo su bili najavili i federalni ministar poljoprivrede Šemsudin Dedić i Kantonalni ministar poljoprivrede ZDK Mirnes Bašić ali su bili spriječeni doći.

Na sjednici su se sumirali rezultati rada u tekućoj godini, a isto tako izneseni su planovi rada za narednu godinu. U svečanom dijelu sjednice uručene su prigodne zahvalnice za doprinos razvoju poljoprivrede. Čast da uruči zahvalnicu bivšem načelniku Općine Kakanj i trenutnom zastupniku u Parlamentarnoj skupštini BIH Nerminu Mandri, čovjeku koji je primjer i model ostalim lokalnim zajednicama kako razvijati poljoprivrednu proizvodnju, pripala je Emiru Džafiću i predsjedniku Udruženja poljoprivrednika VI-MILK Visoko i ujedno podpredsjedniku Federalnog udruženja poljoprivrednika.

U svom obračanju poljoprivrednicima predstavnici Općine Kakanj naglasili su svoju opredjeljenost razvoju poljoprivrede kroz planski dokumet Strategija razvoja poljoprivrede Općine Kakanj 2013-2021. Iznijeli su podatak da je prilikom preuzimanja mandata načelnika Općine Kakanj, Nermin Mandra zatekao budžet za poljoprivrdu u iznosu od 38 hiljada maraka i svake godine su povećavali navedenu stavku tako da danas u 2019.godini budžet za poljoprvredu iznosi 555 hiljada maraka. Kakanjski poljoprivrednici za razliku od visočkih imaju snažnu podršku općinske administracije a to se najbolje vidi po rezultatima rada i pozitivnom trendu povećanja svih vrsta proizvodnji.

Na kraju zahvaljujemo se domaćinima na gostoprimstvu i nadamo se da će i ostale lokalne zajednice krenuti primjerom podrške poljoprivredi kao Općina Kakanj.

 

Visoko.co.ba/VI-Milk

Komentari

komentara

Najnovije

PRATITE NAS NA:
fb128 rss128 tw128 yt128
Iza svakog od nas stoji jedan od nas.
KONTAKT
info@visoko.co.ba
marketing@visoko.co.ba
+387 61 269131
Ulica Musala br. 1

Copyright © 1998-2019 VICOBA d.o.o. Visoko

Na Vrh