Naslovnica BiH U Kalesiji pr...

  U Kalesiji proglašeno stanje prirodne nesreće

  29

  Na prijedlog komandanta Štaba Civilne zaštite Kalesija Seada Džafića, na večerašnjoj vanrednoj sjednici Štaba donesena je Odluka da se zbog poplava i klizišta proglasi stanje prirodne nesreće na teritoriji mjesnih zajednica:  Tojšići, Kikači, Petrovice, Rainci Gornji, Rainci Donji i Vukovije Gornje.

  Ekipe Civilne zaštite Općine Kalesija su na terenu te pružaju neophodnu pomoć u čišćenju terena.

  Sastanku Štaba u Kalesiji prisustvovao je i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona Mufid Klinčević, koji je ujedno i komandant kantonalnog štaba Civilne zaštite.

  – Moram reći da Kalesija, nažalost,  dijeli sudbinu i drugih općina u Tuzlanskom kantonu. Obistinile su se najave da će 2019. godina biti godina s obilnim padavinama. Sada treba Općinska komisija za procjenu šteta utvrditi koje su štete na području Kalesije. Ono u što sam se ja uvjerio dok sam bio na terenu da te štete nisu uopće male – rekao je Klinčević.

  Općinski načelnik Sead Džafić naložio je Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu da što hitnije osposobe putne komunikacije kako bi se građanima pružila neophodna pomoć.

  – Zadesilo nas je veliko nevrijeme. Šteta je na prvi pogled veoma velika. Očekujem od Vlade Tuzlanskog kantona da nam pomogne u saniranju štete i pomoći ljudima – rekao je Džafić.

  Više informacija o nastaloj šteti bit će poznato sutra.

   

  Visoko.co.ba/Federalna.ba

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.