U Kantonu Sarajevo 101 novi slučaj zaraze koronavirusom

97

U Kantonu Sarajevo (Bosna i Hercegovina) potvrđen je 101 novi slučaj zaraze koronavirusom, od čega je 81 osoba ili 80,2 posto iz porodičnih klastera, te su u samoizolaciji od ranije, navodi se u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS u subotu ujutru.

MARKETING

Radi se o rezultatima analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 29. do 31. jula ove godine. Obrađeno je 318 testova, među kojima je pomenutih 101 bio pozitivan na ovaj virus.

Također, 74 osobe su izliječene, odnosno oporavljene, dok je u izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizovano 68 osoba, i sve su vitalno stabilne. Osam osoba je otpušteno sa ovog bolničkog liječenja.

Nažalost, u protekla 24 sata preminule su tri osobe, čime je broj umrlih u Kantonu Sarajevo uzrokovan koronavirusom povećan na 38, kažu podaci ZZJZ-a. Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 1.249 slučajeva.

U periodu od 18. jula do 1. augusta ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 1.678 samoizolacija.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara