U Kantonu Sarajevu 30 novozaraženih koronavirusom

173

Rezultati analize 302 uzorka, potvrdili su 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo. Od tog broja novozaraženih, njih 21 ili 70 posto pripada porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije, navode u jutrošnjem izvještaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

MARKETING

Ovo su rezultati analize provedene u protekla 24 sata, nad uzorcima prikupljenim u periodu od 25. do 28. augusta ove godine.

Tokom jučerašnjeg dana evidentiran je oporavak 61 osobe.

U Kantonu Sarajevo je trenutno 448 osoba pozitivno na koronavirus, što i dalje predstavlja pad ukupnog broja oboljelih od ovog zaraznog oboljenja.
U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu smještena je 41 osoba. Nijedan pacijent ne koristi potporu respiratora pri disanju.

U protekla 24 sata, nažalost, preminula je jedna osoba, zbog čega je ukupan broj umrlih od posljedica infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo povećan na 69.

Na osnovu rješenja inspekcije, preporuke epidemiologa ili rješenja Ministarstva zdravstva KS, u samoizolaciji se trenutno nalazi 960 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u Kantonu Sarajevo od početka pandemije potvrđeno prisustvo koronavirusa kod 3.887 osoba, te da se do danas od posljedica ove zaraze oporavilo 3.370 osoba.

Visoko.co.ba/federalna.ba

 

Komentari

komentara