U Kotorskom (Doboj) organizovana promocija knjige “Recep Tayip Erdogan – Rađanje lidera”

380

U petak, 29.07., u Domu Kulture u Kotorskom kod Doboja u organizaciji Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica je organizovana promocija knjige “Recep Tayip Erdogan-Rađanje lidera”.

MARKETING

Promotori knjige su bili mr.Sevlid Hurtić i prof.Mustafa ef.Spahić. Moderator promocije knjige je bio Jasmin Imamović. Oko 100 prisutnih mještana Kotorskog na promociji knjige je sa velikom pažnjom slušala promotore knjige koji su govorili o velikom svjetskom lideru Recep Tayip Erdoganu.

Promotor mr. Sevlid Hurtić govorio je o životnom putu Recepa Tayipa Erdogana, od samog početka političkog razvoja, uspješnog rada kao gradonačelnika Istanbula, izbornim pobjedama i stalnim izazovima i napadima na njega i njegovu domovinu.

Promotor knjige Mustafa ef.Spahić na promociji knjige između ostalog je rekao da je Recep Tayyip Erdoğan ideja, utjelotvorenje slobode, nezavisnosti, suverenosti, razvoja zemlje. Republika Turska je stalno u iskušenju gdje su na njenim granicama susjedi države u kojima se godinama vode ratovi ( Irak, Sirija), ili su tu susjedi sa kojima su veoma zategnuti odnosi ( Jermenija, Grčka), ili imaju problema sa terorističkim skupinama PKK,ISIL,FETO. Sa svim tim izazovima i problemima se Republika Turska i lider Recep Tayip Erdogan nosi. Republika Turska je primila 3 miliona sirijskih izbjeglica. Recep Tayyip Erdoğan nikada neće biti samo lider za muslimane, nego i za cijeli svijet te će u Turskoj ako Bog da vladati sloboda, mir, ravnopravnost.

“Da je uspio državni udar, od današnje Turske imali bi 20 Sirija”, zaključio je Spahić. Knjiga je izuzetno kvalitetan, argumentiran biografski trag o predsjedniku Recep Tayyip Erdoganu, koji je jedan od najostvarenijih i najsposobnijih privrednika, ekonomista, vizionara, političara i državnika današnjeg svijeta.”

“Recep Tayyip Erdoğan je unazad 22 godine izišao i nadišao svoj personalitet, svoju osobnost i postao simbol i ideja vizije razvoja i napretka te slobode, stabilnosti i sigurnosti, odnosno pravne države”, dodao je Spahić.

Promocija knjige Recep Tayip Erdogan-rađanje lidera je sedma promocija ove knjige koju je Asocijacija ‘Mostovi prijateljstva’ BiH-Zenica organizovali u BiH. Svi posjetioci u Domu Kulture u Kotorskom su bili zadovoljni promocijom i saznali su brojne informacije o Recepu Tayyipu Erdoganu, istinskom lideru ne samo Republike Turske nego i svjetskom lideru. Recep Tayyip Erdogan je lider i ideja koju ljudi vole, ne samo u Turskoj, nego i svijetu i Bosni i Hercegovini. Vjerujemo da će Republika Turska poslije neuspjelog vojnog puča izaći još jača i snažniji.

Komentari

komentara