Naslovnica ZDK Kultura U Maglaju odr...

U Maglaju održan međureligijski susret

14

U suradnji Medžlisa Islamske zajednice Maglaj, Srpske pravoslavne crkvene općine Maglaj, i Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića i pod pokroviteljstvom Misije OSCE-a u BiH, u Prvoj osnovnoj školi u Maglaju održan je međureligijski susret pod nazivom “Odgoj duše kroz religiju“.

Kroz izlaganja pravoslavnog svećenika Vladimira Kukića, katoličkog župnika Josipa Jelića i glavnog imama MIZ Maglaj Nevresa ef. Hodžića prezentirani su povijest i religijska praksa triju vjerskih zajednica u općini Maglaj. Program je bio obogaćen izložbom sakralne umjetnosti i duhovnom glazbom u izvedbi zbora Prve osnovne škole Maglaj, te Petre Antunović, Josipa, Martine i Julijana Tirić.

Susretu je prisustvovalo stotinjak posjetitelja, a među njima i načelnik Općine Maglaj Mirsad Mahmutagić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Maglaj Svjetlana Zamboni. Bila je to još jedna u nizu aktivnosti na unapređenju međunacionalne i međuvjerske tolerancije koje provodi Misija OSCE-a u BiH na području općina Maglaj i Žepče, a medijski pokrovitelji prekjučerašnjeg skupa su bili Radiopostaja Žepče i RTV Maglaj.

 

 

Visoko.co.ba/Maglaj-.net

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.