Naslovnica ZDK U mirnoj šetn...

U mirnoj šetnji za Davida i Dženana učestvovao veliki broj Zeničana

54

Mirna šetnja za Davida Dragičevića okupila je jučer na ulicama Zenice 400 do 500 Zeničana, koji su defileom ulicama grada, izrazili podršku nastojanju da se okolnosti u vezi sa smrću ovog mladog banjalučkog studenta izvedu na čistac.

Podršku skupu svojim je prisustvom dao i otac Dženana Memića, koji tvrdi da je i njegov sin ubijen, da nije poginuo nesretnim slučajem.

– Dvije godine je prošlo kako mi je sin pronađen pronađen onesviješten s ranom na glavi. Ubica do danas nije pronađen, ali to će se desiti, pravda će pobijediti!, – poručio je Dženanov otac, Muriz Memić. Dženana je u Sarajevu udario kombi, čiji je vozač pobjegao sa mjesta nesreće. Porodica Memić smatra da se pravi ubica krije.

U više gradova Bosne i Hercegovine, građani su podržali nastojanja roditelja 21-godišnjeg Davida Dragičevića, da se rasvijetle okolnosti u vezi sa nestankom i smrću svog sina.

David Dragičević nestao je u noći sa 17. na 18. mart, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod banjalučke tvrđave Kastel. Davidova smrt je izazvala odjek i reakcije u javnosti, budući da je obdukcijom utvrđeno da je smrt nastala utapanjem, ali ne i da li je u pitanju nesreća, ubistvo ili samoubistvo.

Zeničani su jučer šetnjom Titovom ulicom, duž Glavne gradske magistrale i natrag do glavnog trga, potpisima i paljenjem svijeća izrazili podršku Davidovim i Dženanovim roditeljima, kao i svima kojima je stalo do pravde i istine o gašenju dva mlada života i o svima koje je zadesila slična sudbina.

Inicijativa za organizaciju ovog događaja potekla sa Facebook grupe podrške Davidu i Dženanu.

 

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.