U Mostarskom teatru mladih večeras 530. izvedba predstave ‘Maske’

205

Na repertoaru 34. Dana teatra mladih večeras je 530. izvedba predstave ‘Maske’.

MARKETING

Riječ je o predstavi koja živi više od 20 godina i koja je do sada, pored Bosne i Hercegovine, izvođena i u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji i SAD-u.

Predstavu je režirala Ema Laković. Radi se o interaktivnoj predstavi koja u potpunosti uključuje publiku u proces, a bavi se nasiljem u svim njegovim oblicima, saopćeno je iz Mostarskog teatra mladih (eMTeeM).

“Predstavu smo najčešće igrali u školama i to prvenstveno u učionicama, za manje grupe mladih ljudi kako bi lakše došli do svakog pojedinca. Projekt je to koji je eMTeeM sam sebi zadao kao dio svoje društvene angažiranosti”, navode iz Teatra mladih.

Kako su istakli, svrha ovog projekta, koji još traje, je osvijestiti nasilno ponašanje, ukazati na uzroke, istražiti ih, ali i pokazati posljedice.

“U projekat smo uključili i roditelje, nastavnike, ali i svu djecu u školi, ne izdvajajući one koji pokazuju izrazito nasilno ponašanje. Dakle, svrha je osvijestiti uzroke nasilnog ponašanja i na taj način pokušati djelovati preventivno”, naveli su iz eMTeeM-a.

Predstava će biti izvedena na Memorijalnog sceni 2532 s početkom u 20.30 sati.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.