U Mostarskom teatru mladih za nedjelju najavljen trostruki program

23

Mostarski teatar mladih (MTM) u nedjeljnom programu svojoj publici ponudit će dva filma te jednu predstavu, koji će se odigrati na Memorijalnoj sceni 2532.

MARKETING

U okviru 4. Festivala antifašističkog filma publika će s početkom u 11 sati moći pogledati projekciju filma “Četiri napuljska dana”, snimanog po istinitom događaju iz 1943. godine, priopćeno je iz MTM-a.

Već u 17 sati publici se nudi još jedan film iz festivalskog repertoara, a radi se o biografskom filmu “Lenjinov voz”, koji prati povratak Vladimira I. Lenjina iz Zuricha gdje je bio u egzilu do Petrograda.

Isti dan, a u okviru obilježavanja 47. rođendana MTM-a, publika će moći pogledati 149. reprizu autorskog projekta Seada Đulića “Presuda: Tiha likvidacija”.

Radi se o predstavi koja autentičnim svjedočenjem progovara o svim borbama kroz koje su prošle generacije MTM-ovaca u borbi za vlastiti identitet i pravo na umjetničku slobodu, stoji u priopćenju.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.