Naslovnica Preporuka U Mostaru pro...

U Mostaru promovisan “eroGAG” rječnik: Publika pohrlila u Dom herceg Stjepan Kosača

17

Humor i pozitivna energija spajaju ljude. Inače kako drugačije objasniti da je promocija drugog izdanja eroGag rječnika napunila veliku dvoranu Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, nešto što samo rijetkima pođe za rukom.

Mala zbirka hercegovačkog žargona, kako u podnaslovu rječnika stoji, na svojoj Facebook stranici ima skoro 162 hiljade pratitelja, a stvorena je od strane petorice autora iz svih dijelova Hercegovine.

Jedan od njih nam kaže kako je ideja stara četiri godine i kako je krenula nepretenciozno, bez plana da postane ono što je danas.

“Na početku smo radili totalne gluposti, na nivou “dnevna doza ovog ili onog”. Jednom smo slučajno upali u fazon da definiramo neki naš izraz koji se izgovori sto puta u mjesec dana, nešto potpuno banalno. Ljudi su kliknuli na to, svidjelo im se i tako je sve krenulo”, ispričao nam je.

Publika je sjajno reagovala i krenula slati svoje prijedloge, a ekipa je nakon dvije godine rada odlučila iz digitalne forme 250 fora prebaciti u pisanu verziju. svije godine kasnije nastalo je i drugo izdanje s novih 250 fora.

Autori su anonimni, a kažu da im nestostaje neko iz Trebinja ili Gacka, da je pokriju cijelu Hercegovinu. Pozvali su zainteresirane da im se jave.

“eroGAG dvicu” promovisali su Boris Čerkuč, Ante Cash, Helena Bilić i Slobodan Tomić. Rječnik je štampan u 1.500 komada, a cijena je 10 KM.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.