U Mostaru večeras 99. igranje predstave “Presuda: Tiha likvidacija”

120

Publika će večeras u 20:30 sati u Mostarskom teatru mladih imati priliku pogledati 99. reprizu predstave “Presuda: Tiha likvidacija”.

MARKETING

Posljednje izvedbe ove predstave igraju se pod motom “Jurimo stotu”, sa ambicijom da se stota repriza odigra do kraja avgusta ove godine kada počinje 45. Mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike.

Predstava se igra na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 20:30 sati i uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera. “Presuda: Tiha likvidacija” je autorski projekat Seada Đulića koja je igrana širom Bosne i Hercegovine, te Hrvatske i Srbije. Izvedena je na više festivala na kojima je i nagrađivana.
Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu.

Pozorišni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je, nakon izvedbe na festivalu Kestenburg u Banja Luci zapisao: “Sam na pozornici, Sead Đulić prekapa po svom život skupljenom u 50 kutija od cipela – sve su to fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje, po željama iz publike, vadi, otvara i raspliće svoj život. I vesela i tužna, i tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li, kada je trebalo učiniti nešto, to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva. Sead Đulić, sam na pozornici sa svojih 50 kutija od cipela, uredno poslaganih i označenih brojevima, govori publici upravo to – nemojte se nikada predati, prestati govoriti, nemojte se pokoriti – i u tome je njena neporeciva snaga i moć”.

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara