U New Yorku ubijen mafijaški boss Frank Cali

90

Šef mafijaške porodice Gambino u New Yorku Frank Cali ubijen je ispred svoje kuće, saopštila je policija. Cali (53) je pogođen kasno sinoć sa više hitaca ispred svoje kuće na Staten Islandu, a podlegao je kasnije u bolnici.

Nepoznati napadač pobjegao je sa lica mjesta u plavom automobilu, rekli su očevici. Prema iskazima očevidaca, ubica je ispalio u Calija najmanje šest metaka, a zatim pobjegao.

Newyorški mediji navode da je ovo prvo ciljano ubistvo jednog mafijaškog bosa od 1985. godine. Mafijaška porodica Gambino jedna je od pet najjačih italijansko-američkih kriminalnih organizacija u New Yorku.

Policija je saopštila da motiv ubistva nije poznat, te da, za sada, niko nije uhapšen.

Francesco Cali, koji je u mafijaškim krugovima poznat kao “Franky boy”, preuzeo je kontrolu nad porodicom Gambino 2015. godine od Domenica Cefalua.

Najzloglašeniji član porodice Gambino bio je John Gotti, koji je osuđen 1992. godine za 13 ubistava i brojna druga krivična djela. On je umro 2002. godine.

Pet mafijaških porodica decenijama kontrolišu njujorško podzemlje. Riječ je porodicama Genovese, Gambino, Lucchese, Colombo i Bonanno, navodi BBC.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara