Naslovnica ZDK Kultura U Općini Kaka...

U Općini Kakanj upriličen prijem za najbolje učenike

226

Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra jučer je u sali Općine upriličio prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja Kaknja za školsku 2015/2016. godinu, te učenike koji su ostvarili zapažene rezultate na kantonalnim takmičenjima i nastavnike koji su ove učenike pripremali za takmičenja. U svom obraćanju gostima načelnik je uputio čestitku za sjajne rezultate koje su postigli, naglasio je da je ponosan na brojne uspjehe koje postižu mladi iz Kaknja, te je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da su učenici iz Kaknja proglašeni učenicima generacije i u školama van našeg grada – u Srednjoj muzičkoj školi Zenica, te Srednjoj mješovitoj školi “Zijah Dizdarević” Fojnica.

“Ponekad u našem društvu prepoznajemo kako kvalitet nije na adekvatan način ocijenjen. Posljedica je to mnogih dešavanja u posljednjih 20 godina, a možda i više. Možda postoje i druga društva gdje se kvalitet u potpunosti ne cijeni. Međutim, vremena se mijenjaju. Dolazi vrijeme u kojem će se kvalitet cijeniti, cijenit će se znanje, vještina i struka, ne samo mladih ljudi nego i ostalih. Zato sam ovim mladim ljudima poručio da i dalje nastave biti najbolji. To ulaganje u znanje i taj njihov trud i posvećenost knjizi i učenju će se sigurno isplatiti. Oni će sigurno i u daljem školovanju biti ponos svojih nastavnika i svojih roditelja, ali i cijele naše lokalne zajednice”, rekao je u izjavi novinarima načelnik Mandra.

“Zahvaljujem se načelniku što je prepoznao naš rad. Znanje ne može ostati neprimijećeno, a evo načelnik je u ranim fazama našeg školovanje primijetio naš trud i naše zalaganje. Zaista je bilo potrebno puno vremena, odricanja, truda i zalaganja da bi se postigao ovaj uspjeh. Mlađim kolegama koji upisuju gimnaziju želim puno sreće i poručujem im da se nemaju čega plašiti”, rekao je Nedim Zaimović, učenik generacije u Gimnaziji “Muhsin Rizvić” Kakanj.

P1100452Svaki od gostiju predstavio je načelniku svoje postignute rezultate i planove za budući period, a osim učenika prisutnima se obratio i Emir Habibović, otac Aldine Habibović, učenice generacije u OŠ „Ahmed Muradbegović“ koji je naglasio da je ponosan što je boreći se kroz život i radeći kao rudar uspio svojoj kćerki osigurati uslove za školovanje i što mu je ona za njegovu borbu zahvalila na najljepši mogući način – titulom učenice generacije.

P1100437Učenicima generacije isplaćene su novčane nagrade u iznosu od po 200 KM, dok su novčane nagrade u iznosu od po 100 KM dobili učenici  koji su protekle školske godine ostvarili zapažene rezultate na kantonalnim  takmičenjima. Prigodni darovi su uručeni i nastavnicima koji su ove učenike pripremali za takmičenja.

Učenicima srednjih škola koji su proglašeni učenicima generacije pripada još jedna nagrada – dobit će općinsku stipendiju za prvu godinu studija u iznosu od 800 KM.

Učenici generacije su:

 1. Gimnazija „Muhsin Rizvić“ – Zaimović Nedim
 2. Mješovita srednja škola Kakanj – Ćosić Mersiha
 3. Srednja tehnička škola „Kemal Kapetanović“- Husika Emsel
 4. Srednja mješovita škola „Zijah Dizdarević“, Fojnica – Čeliković Amina
 5. Srednja muzička škola Zenica – Buza Melika
 6. Osnovna škola „15.april“ – Begić Amer
 7. Osnovna škola „Ahmed Muradbegović“ – Habibović Aldina
 8. Osnovna škola „Rešad Kadić“ –Šahman Said
 9. Osnovna škola „Hamdija Kreševljaković“ – (čeka se odluka nadležnog ministarstva ko je učenik generacije)
 10. Osnovna škola „Omer Mušić“ – Pezer Sara
 11. Osnovna škola „Mula Mustafa Bašeskija“ – Jašarspahić Zerina.

Učenici  koji su protekle školske godine ostvarili zapažene rezultate na kantonalnim  takmičenjima (ovi učenici su stekli pravo da učestvuju na federalnom takmičenju) su:

Osnovna škola:

 1. INFORMATIKA – BEUS NEDŽAD – OŠ „Hamdija Kreševljaković“ – 3. mjesto
 2. MATEMATIKA – ZAIMOVIĆ HANA – OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ – 2. mjesto ( VI razredi )
 3. ENGLESKI JEZIK – BEGIĆ RAMIZ – OŠ „15“ april – V mjesto.

 Srednja škola :

 1. FIZIKA – ZAIMOVIĆ NEDIM – Gimnazija – 1. mjesto – oblast optika, atomska fizika i teorija relativnosti;
 2. MATEMATIKA – ĆOSIĆ ISMET – Gimnazija – 1. mjesto u konkurenciji II razreda; ZAIMOVIĆ NEDIM – 5. mjesto u konkurenciji IV razreda.

Nastavnici koji su pripremali učenike za takmičenja:

 1. Suljević Sefer
 2. Buza Lejla
 3. Jagodić Muamer
 4. Suljić Aida
 5. Ljubović Senadina.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.