Naslovnica Lokalne Teme Kultura U organizacij...

U organizaciji Medžlisa IZ Cazin i Grada Cazina: Koncert Armina Muzaferije za kraj ramazana

45

Cazinjani će sutra navečer na tradicionalan način, vatrometom i prigodnim muzičkim programom obilježiti kraj ramazana.

U organizaciji Medžlisa IZ Cazin i Grada Cazina nastupit će odlični Armin Muzaferija, koji je u toku ramazana održao seriju koncerata po bh. gradovima: Tuzla, Gračanica, Visoko, Bugojno, Zvornik, Bratunac, Bijeljina…
Posljednji nastup imao je na velikom iftaru “Bošnjaci na Drini” u bratunačkom naselju Konjević Polje, na kojem je razgalio srca nekoliko hiljada vjernika, postača, predstavnika vjerskog i političkog života naše zemlje, kao i predstavnika iz ostalih sfera društva.

– Ramazanske nastupe ove godine završavam velikim koncertom u Cazinu, koji ova općina pravi već dugi niz godina, a uvijek se okupi nekoliko hiljada Cazinjana, ali i ljudi iz Bihaća, Sanskog Mosta, Velike Kladuše, Bosanske Krupe… Koncerti u vrijeme ramazana za mene su posebni. Lijepo je družiti se sa publikom širom BiH i za ove nastupe imam poseban repertoar sa više sevdalinki i ilahija. Bog me počastio da ljepotu ramazana podijelim sa hiljadama ljudi. Nastupi po povratničkim džematima za mene imaju ogromnu vrijednost, jer smo svi obavezni da našim povratnicima obogatimo i uljepšamo ramazanske dane, ali i ostale dane u godini – kazao je Muzaferija.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.