Naslovnica Lokalne Teme U organizacij...

U organizaciji MIZ Visoko održano druženje sa Irfanom Mirzom i Sabinom Šutković

190

U utorak, 10.7.2018. godine, u prostorijama aneksa Bijele džamije u Visokom, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Visoko održano je druženje, razgovor, sa Irfanom Mirzom i
njegovom suprugom Sabinom Šutković.

Ovom druženju su prisustvovali imami MIZ Visoko, MIZ Gračanica i vjeroučitelji sa ovog područja. Bila je čast ugostiti i družiti se sa ovim uspješnim bračnim parom koji svojim radom, uspjehom na svjetskom nivou, fascinira i inspiriše one koji upoznaju njih i njihov rad.

Irfan Mirza je američki državljanin porijeklom iz Indije. Mirza je direktor u odjelu za istraživanje kompanije ”Microsoft”. I njegova supruga Sabina je također uposlena u ”Microsoftu” na poziciji inženjera. Mirza je Sabinu upoznao tokom agresije na BiH, u koju je došao 1992. godine sa zadatkom dostave humanitarne pomoći našoj zemlji. Mirza i Sabina imaju troje djece. Irfan Mirza je autor knjiga Historija Bosne i Hercegovine i Osnove za razumijevanje genocida u Bosni i Hrecegovini. Dobrovoljno radi kao predsjedavajući grupe za obrazovanje pri Bosansko-američkom institutu, u kojem mlade podučava da budu reprezentativni, efektivni i korisni zastupnici Bosne i Hrecegovine u svijetu.

Bilo je nadasve korisno saslušati iskustva ova dva naučnika i savjete koje su nam prenijeli.
Nesebično su prenijeli svoja razmišljanja, neke zanimljive detalje iz svojih poslovnih i porodičnih života, iz kojih se puno toga može naučiti. U Bosni i Hercegovini se za njih saznalo poslije njihovog intervjua sa gospodinom Senadom Hadžifejzovićem na Face TV.

Inače treba napomenuti da su se veoma rado odazvali ovom druženju i predavanju. Irfan Mirza je dobitnik tri godine zaredom, godišnje nagrade „Gold star“ u “Microsoftu”. Na godišnjim testiranjima (Psihićki profil) koje provodi “Microsoft” za svoje uposlenike, Irfan Mirza je imao drugi rezultat 86 bodova u oblasti koncepta (jednog od četiri stavke ovog testa), odmah poslije vlasnik “Microsofta” Bill Gatesa.
Ovim putem im se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu, te im želimo puno uspjeha i sreće u budućem radu.
Svakako se zahvaljujemo i našem imamu u Americi, Mirsad ef. Huseljiću koji je bio konekcija kako bi došlo do ovog druženja. Susret i druženje je moderirao glavni imam Ibrahim ef. Hadžić koji je i jedan od inicijatora za održavanje ovog druženja.

MIZ Visoko

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.