U petak otvorenje izložbe “4 u 1” u Galeriji “Likum '76”

128

U petak, 26. novembra u 18 sati, u Visokom će biti upriličeno otvorenje još jedne vrlo interesantne i kvalitetne izložbe u prostorijama visočke Galerije. U pitanju je samostalna izložba poznatog bosanskohercegovačkog umjetnika Muhameda Bajramovića iz Zenice koju u saradnji organizuju “Likum'76” Visoko i “Ars Tragovi” Visoko.

U uvodnim riječima predgovoru katalogu koji će biti priređen specijalno za ovu priliku, historičarka umjetnosti Darija Gelić ističe:

“Izložba ‘4 u 1 (Četiri u jedan)’ Muhameda Bajramovića organizirana povodom manifestacije Dani Zaima Muzaferije predstavlja radove nastale u njegovom dugogodišnjem radu u okviru različitih ciklusa iz različitih perioda. Muhamed Bajramović zasigurno je jedan od poznatijih umjetnika bh. likovne scene, a poznat i u međunarodnim likovnim krugovima po svojim umjetničkim djelima koja su uvijek bila u korak s novim likovnim pojavama i idejama. Na izložbi su predstavljena djela podijeljena u četiri cjeline, koje zajedno čine jednu cjelinu, a u svako djelo bez obzira na materijal, tehniku i formu koju umjetnik koristi, utkan je prepoznatljiv umjetnikov slikarski rukopis.”

Visočka publika će imati priliku pogledati djela iz različitih ciklusa nastala u proteklih četrdeset godina uz analitički osvrt historičarke umjetnosti, što je jako dobra prilika za stvaranje sveobuhvatnijeg uvida u lik i djelo ovog iznimno značajnog bh. umjetnika.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.