Naslovnica BiH Crna Hronika U Policijskoj...

U Policijskoj upravi Ljubuški pronađeno beživotno tijelo uhapšenog 36-godišnjaka

106

U prostorijama za zadržavanje PU Ljubuški u petak je zatečeno beživotno tijelo muške osobe J.P. (36), koja je ranije istog dana lišena slobode zbog osnova sumnje o izvršenju više kaznenih djela.
O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZHK-a u Širokom Brijegu koji je izašao na mjesto događaja i u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a ZHK-a rukovodi uviđajnim radnjama, saopćeno je iz MUP-a Zpadnohercegovačkog kantona.

Također, sinoć je održan izvanredni kolegij u prostorijama MUP-a ZHK-a na kojem je uz policijskog komesara Milana Galića i šefova temeljnih jedinica Uprave policije prisustvovao i ministar MUP-a ZHK-a Zdravko Boras. Na kolegiju je, između ostalog, donesen zaključak da nadležna tijela Uprave policije MUP-a provedu internu istragu u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja i eventualnih propusta u radu policijskih službenika.

Nakon izvršenog uviđaja bit će poznato više informacija o kojima će javnost biti pravovremeno obaviještena, navodi se u saopćenju.

 

 

 

Visoko.co.ba/Klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.