U ponedjeljak četiri puta narušen javni red i mir u Visokom, zabilježeno i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.
2. Evidentirana su četiri narušavanja javnog reda i mira gdje je tom prilikom prijavljeno jedanaest lica (4x”Hazardne igre i igre na sreću na javnom mjestu”, 5x “Nepostupanje po naređenju OSL-a”, 2x “Naročito drsko ponašanje.”).
3. Na području PS Visoko za navedeni dan nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.
4. Policijski službenici kontrolisali su 22 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 10 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, nekorištenje svjetala u toku vožnje, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
5. Na zahtjev građana izvršeno je 5 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Visoko.co.ba/PS Visoko

Komentari

komentara