Naslovnica Svijet U požaru u ho...

U požaru u hotelu u New Delhiju poginulo 17 osoba

13

Najmanje 17 osoba, među njima dijete i žena je poginulo, a četvoro povrijeđeno u požaru koji je rano jutros izbio u hotelu u New Delhiju, saopćila je policija, prenosi Hindustan Times.

Požar, koji je izbio u hotelu “Arpit Palace”, rano ujutro dok je većina gostiju spavala, ugašen je, a istraga treba da utvrdi uzrok nesreće, izjavio je ministra policije Satyendar Jain.

U prvim izjavama zvaničnika odgovornost za požar snosi vlasnik zgrade zbog kršenja građevinskih propisa. Hotel ima podrum, prizemlje i četiri etaže, a požar je prijavljen na trećem i četvrtom spratu, te se potom proširio. Podrum i prizemlje, međutim, nisu bili zahvaćeni vatrom.

“Bilo je vidljivih kršenja zakona o izgradnji. Zgrada ima šest etaža, uključujući jedan privremeni sprat umjesto dopuštenih četiri. Naredio sam da vatrogasna inspekcija izvrši uviđaj”, rekao je Jain.

Hotel se nalazi u kvartu Karol Bagh popularnom među turistima, sa velikim brojem prodavnica i hotela. U gašenju požara bilo je angažovano 25 vatrogasnih vozila.

Spašeno je 36 osoba, a povrijeđeni su prebačeni u bolnicu.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.