U prodaji IPhone sa pravoslavnom i islamskom simbolikom

401

U prodaji su prvi pravoslavni iPhone sa vjerskim motivima, koje je izradila rusko-italijanska kompanija Perla Pena.

MARKETING

Ova kompanija, specijalizovana za dizajn “pametnih telefona”, pod brendom Caviar izbacila je na tržište IPhone 6 sa ikonom Andreja Rubljova – “Trojica”.

IPhone je prošao stručnu procjenu, koja je pokazala da ne sadrži nikakve elemente koji bi bili uvredljivi za osjećaje vjernika, prenose portali.

IPhone sa islamskom simbolikom:

Novi IPhone je prekriven zlatom i na poleđini je prikazana ruska ikona.

Komplet čine: “USB-kabal”, punjač, certifikat originalnog proizvoda i garancija. Sve to je upakovano u drvenu poliranu futrolu presvučenu plišom i košta više od 3.000 dolara.

Dizajneri su ranije pod brendom Caviar izradili i druge “pametne telefone” sa religijskom tematikom.

Tako model Caviar Credo Medina sadrži muslimansku simboliku i dizajniran je u sladu sa islamom. Perla Pena je izradila i model IPhone  sa likom ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.