U razgovoru sa Irmom Zerdo: Najava “Pyramid trail” utrke u Visokom

427

I ove godine održat će se „Pyramid trail“ utrka, i to 1. septembra ove godine. Start i cilj utrke će biti u predivnom ambijentu jedinstvenog Arheološko-turističkog parka „Ravne 2“, a staza je duga ukupno 14 kilometara.

– Dužina staze iznosi ukupno 14 kilometara, start je u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“, odakle učesnici utrke prolaze kroz Dubrave i Srhinje, a zatim se šumskim putem penju prema Krtnici i preko vrha Bosanske piramide Sunca i Banjaruše vraćaju se u park „Ravne 2“ gdje je i ciljno mjesto. Ove godine očekujemo oko 150 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine, a možda ta i brojka bude i veća, jer do ovog trenutka je prijavljeno 140 učesnika, a prijave su otvorene do 26. augusta. Ove godine imamo i zanimljive nagrade, pa ćemo tako prvoplasiranu učesnicu i učesnika nagraditi vrijednim umjetničkim djelima visočke umjetnice Hasne Efendira. Nakon utrke za sve učesnike i posjetioce bit će uprilično i druženje u parku „Ravne 2“ uz koncert, a taj dan će biti održan i mini sajam na kojem će se predstaviti mali obrtnici, čije proizvode će prisutni gosti moći i probati. – pojasnila je Irma Zerdo.

Organizatori na kraju ističu kako pored takmičarskog dijela sve prisutne očekuje i mnoštvo dobre zabave, te pozivaju što veći broj posjetilaca da im se pridruže 1.septembra u parku „Ravne 2“, da se svi zajedno zabave i provedu dan u prirodi.

Pogledajte video u prilogu koji je pripremio Neven Krajišnik.

 

Komentari

komentara