U septembru nije bilo sjednice Gradskog vijeća iako je to obaveza, da li je razlog upitna dosadašnja većina?

1036

Poslovnikom OV Visoko prema Članu 50. Stav 4. jasno je određeno da svaki mjesec u godini izuzev mjeseca augusta treba da se održi minimalno jedna sjednica Općinskog/Gradskogvijeća. Ovog septembra nije bilo tako, a jedan od mogućih razloga je i mogući raspad aktuelne većine u Gradskom vijeću.

MARKETING

Nakardno formirana, ponajviše tako što su nakon izbora vijećnici dobijali radna mjesta u javnom sektoru za poslušnost prilikom glasanja u zakonodavnoj vlasti, te drugih “sitnih oblika pažnje” i trgovine političkim uticajem na isti način se izgleda raspada većina u zakonodavnoj vlasti.

Prostom matematikom nezadovoljnika i aktuelne opozicije te nepovjerenja i u svoje “sigurne” vijećnike većina je pod velikim znakom pitanja. Međutim razlog može biti i sto je gradonačelnica Babić na godišnjem odmoru pa je to puno važnije od sjednice Gradskog vijeća, ali je indikativno i da je jedna sigurna vijećnica na trudničkom bolovanju što dodatno umanjuje matematiku od 13 sigurnih za izglasavanje volje koalicije na vlasti.

Kad će biti zakazana naredne sjednica to ćemo tek da vidimo, a s obzirom da uskoro ulazimo u izbornu godinu i usvajanje izvještaja o poslovanju javnih preduzeća i ustanova bit će više nego interesantno kako će izgledati novo “prekrojeno” Gradsko vijeće u kojem ćemo vidjeti ko je s kim, a samo će nam se reći iz kojeg interesa i zašto je to tako.

Komentari

komentara