Naslovnica Svijet Regija U Srbiji ukin...

U Srbiji ukinuto stanje najviše borbene pripravnosti

24

Srbijanski predsjednik i vrhovni zapovjednik Vojske Srbije Aleksandar Vučić naredio je rano jutros dezangažiranje snaga za hitno i brzo reagiranje, javljaju beogradski mediji.

“Predsjednik Srbije i vrhovni zapovjednik Vojske Srbije je rano jutros, u skladu sa svojim ovlaštenjima propisanim Zakonom o obrani, dostavio ministru obrane Aleksandru Vulinu i načelniku Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovniku Milanu Mojsiloviću, naređenje o dezangažiranju snaga za hitno i brzo reagiranje”, priopćilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Vojska Srbije u suradnji s ostalim sigurnosnim strukturama, u skladu s naređenjem vrhovnog zapovjednika, i dalje prati sigurnosnu situaciju i spremna je da u svakom trenutku zaštiti svoju državu i njezine građane, bez obzira gdje žive, navodi se u priopćenju.

Podsjećamo, Vučić je naredio da se vojska stavi u stanje najviše borbene pripravnosti nakon što je u subotu, 29. rujna, predsjednik Kosova Hashim Thaci došao na jezero Gazivode u pratnji, kako je izvještavano, pripadnika kosovskih specijalnih snaga ROSU-a.

federalna.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.