U Srebrenici konstituiran novi saziv Upravnog odbora SSSBiH

260

Članovi organa i rukovodstvo Saveza samostalnih sindikata BiH, na poziv kolega iz Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH, i ovogodišnji 25. novembar – Dan državnosti BiH obilježili su radno u Potočarima, gdje je održana konstituirajuća sjednica novog saziva Upravnog odbora SSSBiH za mandatni period 2018-2022. godine.

MARKETING

Kako je saopćeno iz SSSBiH, na sjednici je usvojen Nacrt općeg kolektivnog ugovora za teritoriju Federacije BiH, koji će u narednom periodu biti ponuđen socijalnim partnerima – Udruženju poslodavaca FBiH i Vladi FBiH, a s ciljem da OKU bude dokument koji će spriječiti odlazak radno-sposobnog stanovništva iz naše zemlje.

Pored toga, usvojen je i Poslovnik o radu UO SSSBiH, te odluke o kriterijima i načinu imenovanja potpredsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH i o izboru potpredsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH. Takođe, na sjednici se ramatrao i radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj radnika u BiH.

– Kako je i najavljeno tokom vanrednog kongresa SSSBiH održanog u Zenici, Savez samostalnih sindikata BiH će u narednom periodu poseban napor uložiti u omasovljenje naše sindikalne porodice, te jačanje zajedništva i solidarnosti među članicama. S tim u vezi, na današnjoj sjednici su razmatrani i zahtjevi za pristupanje u članstvo Saveza samostalnih sindikata BiH, a koji su stigli iz Sindikata policije MUP ZDK-a i Sindikata zaposlenika RMU Banovići. Oba zahtjeva su prihvaćena i ove organizacije će u budućnosti biti dijelom porodice SSSBiH – saopćeno je iz Sindikata.

Prije održavanja sjednice, prisutni su posjetili Memorijalni centar Potočari i odali počast žrtvama genocida u Srebrenici, te odgledali nastup djece koja koriste usluge Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS u Potočarima.

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine svim građanima i radnicima u Bosni i Hercegovini čestita Dan državnosti.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.