Naslovnica Lokalne Teme Politika U srijedu kon...

U srijedu konačna potvrda Vlade ZDK: Visoko dobija premijera i jednog ministra

487

Nakon što su konačno obavljeni svi procesi u vezi sa formiranjem skupštinske većine u Zeničko-dobojskom kantonu, u srijedu 27. marta trebao bi biti potvrđen i novi saziv Vlade ZDK-a. Prema informacijama koje su ranije istaknuli predstavnici skupštinske većine okupljene oko Stranke demokratske akcije (SDA), Visočani bi u novom sazivu trebali dobiti značajne pozicije, tačnije novi premijer i ministar za unutrašnje poslove trebali bi biti iz našeg grada.

Kako je istaknuto, Mirza Ganić (SDA) bit će novi premijer ZDK-a i to će biti treći visočki premijer ZDK-a, dok će funkciju ministra za unutrašnje poslove u novom sazivu obnašati Dario Pekić (A-SDA).

Sve to trebalo bi biti potvrđeno na 6. sjednici Skupštine ZDK-a, čiji početak je najavljen za srijedu, 27. marta, u 10.00 sati. Na ovoj sjednici bit će razmatrane i neke druge važne tačke, a u nastavku možete pogledati i dnevni red sjednice:

  1. Prijedlog budžeta ZDK-a za 2019. godinu – skraćeni postupak;
  2. Prijedlog Zakona o izvršavanju budžeta ZDK-a za 2019. godinu – skraćeni postupak;
  3. Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK-a za 2019. godinu, sa Odlukom o izvršavanju Finansijskog plana ZZO-a ZDK-a za 2019. godinu;
  4. Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan JU Služba za zapošljavanje ZDK-a za 2019. godinu, sa Odlukom o izvršavanju Finansijskog plana prihoda i izdataka JU Služba za zapošljavanje ZDK-a za 2019. godinu;
  5. Prijedlog Odluke o potvrđivanju Vlade ZDK-a.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.