Naslovnica ZDK Sport U subotu drug...

U subotu drugo izdanje rekreativne utrke “Zenički noćni cener”

20

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma “VEDRO“ u sklopu svoje posebne sekcije “Zenica trči” realizovati će drugo izdanje rekreativne utrke “Zenički noćni cener”.

“Zenički noćni cener” će biti održan 13. aprila 2019. godine sa početkom u 20,00 sati na Trgu Alije Izetbegovića.

Prijave i uplate startnina su završene, a na startnu liniju pristupit će šest stotina trkača i trkačica iz Bosne i Hercegovine i šire.

Utrka je međunarodnog karaktera, s obzirom da su prijavljeni učesnici i iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Irske, Njemačke i Saudijske Arabije.

Drugi Zenički noćni cener trči se u dva i pola kruga u dužini od deset (10) kilometara, a prolazi kroz najljepše dijelove Zenice.

Staza je ravna i idealna za postizanje ličnih rekorda. Ista je certificirana od strane Asocijacije za maratone i utrke na duge staze (AIMS), što predstavlja novinu u ovogodišnjoj utrci.

Vrijedne novčane nagrade

Nagrade su obezbijeđene u muškoj i ženskoj konkurenciji za prva četiri učesnika, i to: 1. mjesto – 300,00 KM, 2. mjesto – 200,00 KM, 3.mjesto – 100,00 KM i 4. mjesto – 50,00 KM uz uručenje posebne statue “TRKi” i sponzorskih paketa.

U muškoj konkurenciji postolje napadaju Osman Junuzović, Srđan Samardžić i drugi. U ženskoj konkurenciji to su Lucia Kimani, Alma Hrnjić, Amela Trožić.

Također, nagrađeni će biti i najbrži Zeničanin i Zeničanka. Utrku će osiguravati policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova i preko 150 volontera.

Trka za mališane

Ove godine u sklopu “Zeničkog noćnog cenera” biti će održana i trkačka poslastica za naše mališane “TRKi i mala raja”.

Domaćin dječije utrke, pored vrijednih volontera i organizatora, ove godine će biti i TRKi – oficijelna maskota Sekcije.

Pored promocije zdravog načina života i stvaranja pozitivnih životnih navika kod odraslih, Sekcija “Zenica trči” ima za cilj da stvara zdrave navike i mališana, pa je tako planirano da 200 mališana istrče cca 500 metara.

Svi oni dobit će startne pakete, diplome i simbolične medaljice – bedževe.

Dječija utrka je i ove godine pod generalnim sponzorstvom Apoteka “Zeni-lijek” i humanitarnog je karaktera. Sva sredstva biti će dodijeljena u navedene svrhe čime želimo kod djece razviti svijest o humanosti i o značaju pomaganja drugima.

TRKi vas čeka na Trgu Alije Izetbegovića u 18:00 sati, a mališani će ove godine da trče u 3 starosne grupe i to:

I GRUPA (djeca od 6 do10 godina) – start utrke u 18:00h
II GRUPA (djeca od 11 do 14 godina) – start utrke u 18:15h
III grupa (mame sa bebama u kolicima i djeca mlađa od 6 godina) – start utrke u 18:30h.

Radionica “Kafa sa…”

Od 15:00 sati u prostorijama Mutiplexa “Ekran”, koji je zlatni sponzor na ovom Projektu, održat će se i radionica pod nazivom “Kafa sa..” najpoznatijim bh. atletičarima Amelom Tukom i Abedinom Mujezinovićem, te bh. aplinistom i planinarom Arminom Gazićem.

Radionici će moći prisustvovati svi trkači i trkačice, kao i prijatelji trčanja i sugrađani, gdje će govornici pričati o zdravim životnim navikama, početcima i profesionalnim karijerama, ishrani koju isti praktikuju i o sportu općenito.

 

Visoko.co.ba/Zenit.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.